HOQUEI PATINS TONA

Amb el naixement del Foment d’Esport va sorgir la secció del Hoquei Patins Tona, formada per una colla d’amics del poble. La temporada 1983-84 es va començar a competir amb quatre equips formats per 38 jugadors, de les categories: benjamí, aleví, infantil i sènior de 2ª Catalana. El hoquei va tenir una bona acollida al poble, i ens va encoratjar per tirar endavant el club. El primer partit oficial de l’equip sènior, es va jugar a l’octubre de 1983 contra el Torrelavit, a la pista de Mollet del Vallès amb un resultat de 2 a 4. Els primers èxits esportius van arribar la temporada 1985-86 amb el 3r. lloc del Trofeu Federació, jugat a Maçanet. Primer classificat a les primeres 12 hores de Taradell, clubs que hi van participar: el C.P. Voltregà, C.P. Manlleu, C.P. la Garriga, C.P. Roda i C.P. Taradell.

A partir de l’any 1989 es va començar a jugar a la pista del Pavelló Municipal i va néixer l’actual club Hoquei Patins Tona. La temporada 1989-90 el Hoquei Patins Tona va organitzar el campionat de Catalunya dels juvenils i júniors, quedant els primers classificats el C.P. Igualada i F.C. Barcelona. La mateixa temporada l’equip Prebenjamí va quedar el primer classificat en la lliga Comarcal d’Osona.

La temporada 2002-03 l’equip sènior va aconseguir el primer ascens a primera catalana. 

La temporada 2007-08, un any després de celebrar els 25 anys de la fundació, es va aconseguir un ascens històric a Primera Nacional Catalana.

Els següents anys van ser d’assentament a la nova categoria, fins que en la temporada 2014-2015 es va donar un nou impuls al club per aspirar a l’ascens a Nacional Espanyola. Fruït d'aquest impuls, en aquesta temporada va quedar en tercera posició de la lliga que donava la classificació directa per jugar la Copa de la Generalitat. En la copa vam ser eliminats en semifinals. 

La temporada 2015-16 tames va quedar en tercera posició, i es va tornar ha jugar la Copa de la Generalitat, quedant eliminats a les semifinals. Al juny del 2016 es va celebrar la primera Copa de la Lliga Catalana per eliminatories, amb seu a Sant Hipòlit de Voltregà, en el que s'enfrontaven els 8 millors equips de la Lliga Nacional Catalana. Van arribar a la final HP Tona i el Taradell i es va proclamar campió el HP Tona guanyant la final per 5-2.

Al setembre del 2016 es va guanyar la Supercopa Catalana que enfrontava al campió de la Lliga Nacional Catalana que va ser el HC Alpicat contra el guanyador de la Copa de la Lliga, el HP Tona. El resultar va ser 5 a 4 pel HP Tona.

El 28 de gener del 2017 es va proclamar, per primera vegada, campió de la Copa de la Generalitat, guanyant al Noia, a la seva pista, en la tanda de faltes directes, ja que el partit i la pròrroga van finalitzar amb empat a 4.